Gemeenschappelijk Wonen Dag 20 mei 2022logo


Op zaterdag 20 mei organiseerden de Vereniging Gemeenschappelijk Wonen (VGW), de Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk Wonen van Ouderen (LVGO) en Global Ecovillage Network Nederland (GEN-NL) weer de  Gemeenschappelijk Wonen Dag.
Op deze open dag zetten woon(werk)gemeenschappen in Nederland, België, Frankrijk en Italië de deuren open. Doel van deze jaarlijkse open dag is om gemeenschappelijk wonen, in al haar vormen, meer zichtbaar te maken. Om ieder die het wil de mogelijkheid te geven een kijkje te nemen in een woongemeenschap. Met een betere bekendheid meer maatschappelijk draagvlak creëren om specifieke wensen voor woongemeenschappen te kunnen realiseren, nationaal en internationaal. 
Op deze dag staat onze eigen woongemeenschap op de kaart. Voor nieuwsgierige buurtgenoten, maatschappelijke instanties, nieuwe instroom en belangstellenden.
Toelichting

Gemeenschappelijk Wonen Dag – gestart in 2009 – is elk jaar op de derde zaterdag van mei.’Woongemeenschap’ staat voor: woongroep, centraal wonen, gemeenschappelijk wonen van ouderen, woon-werk gemeenschap, ecodorp, gestippeld wonen, leefgemeenschap, enz.